Правилник

Фестивалът ще се проведе под патронажа на Вицепремиера и министър на вътрешните работи – г-н Цветан Цветанов

Правилник на фестивала

  1. Всеки желаещ да присъства задължително трябва да е облечен с фолклорна носия (автентична, сценична или стилизирана). Допускат се и облекла от началото на ХХ век, както и традиционни за други държави. Офицерите може да бъдат със старинни военни униформи и оръжия.
  2. Входът за фестивала е 20 лева, срещу които се получава пропуск за трите дни – 19 -21 август.
  3. Забранено е използването на камери и фотоапарати на територията на фестивала. На разположение на гостите ще има фотографи, при които желаещите могат да си направят снимка или да заявят DVD.
  4. Забранено е използването на мобилни телефони, освен на определените за целта места.
  5. Забранено е внасянето на алкохол и безалкохолни напитки, както и използването на пластмасови чаши, чинии, бутилки, термоси, вилици, лъжици, салфетки и др.
  6. Забранено е носенето на съвременни дамски и мъжки чанти, куфари, раници, сакове и др. За тези, които не успеят да си намерят битова торба, на фестивала ще се продават.
  7. Забранена е употребата на съвременни одеяла и постелки. Ще се продават и отдават под наем черги и рогозки.
  8. Забранени са съвременни шапки и кърпи. Позволено е използването на калпаци, бели кърпи против слънце и забрадки.
  9. Забранено е използването на слънчеви очила.

За да не се разваля приятното преживяване на останалите, препоръчваме на пушачите да използват кибрит вместо запалка и ако е възможно, цигарите да се носят в табакера или кожена калъфка. Добре е да си носите нож и пешкир.

Всичко това се прави в името на едно автентично изживяване, което да наподобява машина на времето. Ако искате да се върнете в миналото, заповядайте на 19 , 20 и 21 август в Жеравна!