Виж кой печели покана за Фестивала на фолклорната носия в Жеравна 2017 с In Life TV!

Ясни са имената на тримата печеливши, които ще имат възможността да се докоснат до едно от най-българските и красиви събития у нас – фестивала на фолклорната носия в Жеравна, организиран от фондация „Българе“, кметство Жеравна и Bona Fide. Тримата победители, изтеглени чрез жребий, които спазиха изцяло условията на играта – да да харесат страниците на In Life и на НФА „Българе“ във фейсбук и да споделят поста за играта в профила си в социалната мрежа, са Николай Тодоров, Здравка Дянкова и Диана Ачева. Те ще имат възможността лично да се докоснат до автентичните български традиции и „да се върнат 150 години назад във времето“ по време на десетото издание на фестивала на 18, 19 и 20 август.  Екипът ни ще се свърже с тях за повече подробности как да получат наградата си – двойна покана за участие в „Жеравна 2017″. Традиционни спонсори на фестивала от самото му създаване са Ян и Елена АндерсонГеорги Манев и Калин Григоров.

Всяко издание се осъществява с подкрепата и на десетки други дарители. Основен организатор на фестивала е създадената от Христо Ив. Димитров и семейство Андерсон Фондация „Българе”. Съвместно с марката „Бона фиде”, Община Котел и Кметство Жеравна, Фондацията организира ежегодния международен Фестивал на фолклорната носия, чието първо издание е през август 2008 година.

Неизменен домакин на фестивала през годините е екипът на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. Фестивалът е частна инициатива и се издържа благодарение на приходите от входната такса и от дарения. Всяка година десетки дарители и медийни партньори допринасят за успешното провеждане на родолюбивата инициатива в Жеравна.

Архитектурният резерват Жеравна е избран от Христо Ив. Димитров за център на фестивала. През 2008 г. е сключен 30-годишен договор с Община Котел за ползване на част от местността Добромерица край селото за място на събитието. Фестивалната територия е обособена сред боровата гора на хълма Добромерица. Фестивалът е тридневен /петък, събота и неделя/ и се провежда в предпоследния уикенд на месец август, като датите му са подвижни всяка година.